Network Menu

VEMAs regionmöten

Regionmötet är förlagt till hösten, vanligtvis oktober månad.

Det är då regionstyrelsen, som består av alla avdelningsordförande i regionen, sammanträder och har sitt formella årsmöte. Dessutom erbjuds ofta aktiviteter för andra intresserade Sweor, som t.ex. utflykter och guidade besök.

Vartannat år arrangeras VEMAs regionmöte lokalt i regi av en av avdelningarna i den egna regionen och vartannat år sker det i samband med SWEA Internationals Världsmöte.

Regionmöte 2016 blir i Lissabon

Vyar från LissabonVEMAs regionmöte för 2016 äger rum i Lissabon 6-9 oktober.

För information om mötet, läs mer på SWEA Lissabons webbplats i ett nytt fönster >>>

Regionmöte 2015 i Arizona

VEMAs styrelse under VM2015

VEMAs styrelse under VM2015

Regionmötet 2015 hölls i Arizona under Världsmöte 2015.

Från artikeln om mötet: Förmötet inleddes med presentation av avdelningarna. Därefter diskuterades följande punkter; utfall året 2015, mål för avdelning och region 2016, unikt med SWEA samt kommande Regionmöte 2016 i Lissabon. Det diskuterades också hur hemvändande Sweor tas om hand.

Läs mer om mötet i ett nytt fönster >>>

Regionmöte 2014 i Torrevieja

VEMAs styrelse under RM 2014

VEMAs styrelse under RM 2014

VEMAs regionmöte hölls i Torrevieja den 2-6 oktober, med värdavdelning för mötet SWEA Costa Blanca i Spanien.

Från artikeln om mötet: Torsdagskvällen startades med en fin buffé på samma hotell som vi höll konferensen. Vi fick den stora äran att även bli gästade av vår Internationella ordförande Margaret Sikkens Ahlquist. För dem som inte skulle vara med på något möte på fredagen bar det iväg till staden Cartagena. Där blev det museibesök på Puniska muren och sen vidare till berget Coneption med dess gamla tjurfäktningsarena och amfiteater. Under tiden samlades styrelsen för ett arbetsmöte. Mötet var väl genomtänkt och förberett och där fick vi möjlighet att diskutera och dela våra erfarenheter mellan avdelningarna. Det blev många givande diskussioner.

Läs mer om mötet i ett nytt fönster >>>

Regionmöte 2013 i Bologna

Styrelsen för region VEMA under VM 2013

Styrelsen för region VEMA under VM 2013

Regionmötet 2013 hölls i Bologna, Italien under Världsmöte 2013.

Från VM2013 webbplatsen: SWEA-avdelningarna i VEMA fungerar rätt olika, eftersom de ligger i länder med stora skillnader i kultur och ekonomi, vilket inte hindrar att vi Sweor ändå har mycket gemensamt när vi träffas. Vår region samlades till gemensam middag på torsdagskvällen. Vi har flera nya ordförande och det är ju så roligt att träffas.

Läs mer om mötet i ett nytt fönster >>>